αρχική

Χθές &
Σήμερα

  • Στη συνέχεια, το 1956, ο καταστρεπτικός σεισμός καταστρέφει το 85% των δομών του νησιού. Επέστρεψα το 1961, για μια ακόμη φορά με τον αδελφό μου, τον οικογενειακό γιατρό μας και μερικούς φίλους από τη Γαλλία. Σημάδια της καταστροφής ήταν παντού, αλλά η φιλοξενία και η γενναιοδωρία των ανθρώπων ήταν αξέχαστη

    Robert A. McCabe "1954 - 1965 Ελλάδα, Τα Χρόνια της Αθωότητας"
  • Την πρώτη φορά που επισκέφθηκα τη Σαντορίνη το 1961 ως νεοδιορισθείς Επιμελητής Αρχαιοτήτων για τις Κυκλάδες, Θανάσης Γιάννακας, ο αείμνηστος επιστάτης του Μουσείου με υποδέχτηκε με τη φράση, «Αν είστε τυχερός, κύριε, μπορεί να υπάρξει μια μικρή έκρηξη για μπορείτε να θαυμάσετε. είναι πραγματικά ένα υπέροχο θέαμα»

    Χρήστος Ντούμας Καθηγητής Προϊστορικής Αρχαιολογίας - διευθυντής των ανασκαφών στο προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου Θήρας
  • Το 2011 η Σαντορίνη ψηφίστηκε κορυφαίος νησιωτικός προορισμός του κόσμου. «Η Σαντορίνη είναι ένας καινούριος νικητής στην γενική κατηγορία των Καλύτερων Νησιών, ανεβαίνοντας από το νούμερο 6 τον περασμένο χρόνο και εκτοπίζοντας τα νησιά Γκαλαπάγκος από τη πρώτη θέση»

    Περιοδικό Travel + Leisure

Σαντορίνη

Πρωτεύουσα: Φηρά


Αρχιτεκτονική


Γεωργία

Γεωγραφία


Πώς να έλθετε

Η Σαντορίνη είναι ένα σύμπλεγμα νησιών στο νότιο Αιγαίο: Θήρα, Θηρασία, Ασπρονήσι, τα νησιά της Χριστιάνας, Παλαιά Καμένη και Νέα Καμένη. Η επαρχία της Θήρας αποτελείται από Σαντορίνη, Ανάφη, Θηρασιά, Ίο, Φολέγανδρο και Σίκινο.

Υπόσκαφα, νεοκλασικό αρχοντικά, καλντερίμια, μονοπάτια, θολωτές εκκλησίες, τα περισσότερα σπίτια έχουν ένα θόλο σε κάποιο σημείο της οροφής.

Αμπελώνες, κρασί, καλλιέργεια σταφυλιών, ντοματίνια, φάβα, κάπαρη, αγγούρια «Κατσούνι», καρπούζι, χλωρό τυρί, μελιτίνια

128 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά, 63 ναυτικά μίλια βόρεια της Κρήτης, 73 τετραγωνικά χιλιόμετρα, κεντρικό λιμάνι - Αθηνιός, Γεωγραφικό πλάτος - 36 19’ 56” to 36 28’ 40” N., Γεωγραφικό μήκος - 25 19’ 22” to 25 29’ 13” E.

Ακτοπλοϊκά δρομολόγια καθημερινά από τον Πειραιά. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αναχωρούν ταχύπλοα από τον Πειραιά, καθώς υπάρχουν δρομολόγια από την Κρήτη και άλλα νησιά. Απευθείας πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών εκτελούνται όλο το χρόνο.